Sponsor

Durfoam’un Kimyasal Bağlı Polietilen Köpük Ürün İncelemesi

Durfoam firması 24 bin metrekare kapalı alan üzerine Bursa Akçalar Sanayi Bölgesinde polietilen esaslı yalıtım ürünleri üretmektedir.

Durfoam firmasının sahip olduğu teknolojik üretim tesisleri Türkiye’nin polietilen esaslı ürün ithalatını ortadan kaldırarak gerçekleştirilen ihracatlar ile ülke ekonomisinin gelişimine yönelik önemli adımlar atmaktadır.

Durfoam firması üretiminde yer alan durProx isimli physically cross linked polyethylene foam fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük sahip olduğu boyutsal kararlılık ve iç mekanik özelliklerle yüksek teknolojiyle üretilen bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

PE foam elektron demeti işlemiyle polietilen molekülünün yapısındaki kimyasal bağlayıcılar ekstrüde edilerek genleşmesi sağlanarak fiziksel özellikler anlamında daha da etkin hale getirilmektedir.  Üretilen physically cross linked polyethylene foam fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük pürüzsüz bir yüzeye sahip olmaktadır.

Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler otomotiv sektörü, yapı endüstrisi, elektronik, spor eğlence malzeme üreticileri ve polietilen bant ürünleri üretimleri alanlarında kullanılmaktadır. Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler yüksek ses, ısı yalıtımı kapasitesine sahip olmaları, kurşun ve diğer zehirli kimyasal içermemeleri, mantar ve bakteri barındırması mümkün olmayan hijyenik iç dokusu,  elektron demeti uygulaması sayesinde steril ve temiz olması,  darbe sonrası elastik yapısıyla çökme oluşturmayan özelliklerden dolayı birçok üretim sektörü tarafından kullanır.

Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler polietilen bant üretiminde kimyasal maddelerden etkilenmemesi, alev geçirmeyen boyutsal kararlılığı ve yüksek pürüzsüz yüzey kalitesine sahip olması sebebiyle geniş ısı aralıklarında kullanılmaktadır.

Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler otomotiv sektöründe ses, toz, nem ve darbe yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır. Hafif ve yumuşak yapısı ve yüksek dayanım güçleri özellikleri sayesinde otomobillerin yolcu konforunu artıran ve araç ağırlıklarını azaltan etkileriyle kullanılır.

Otomotiv sektöründe talep edilen standartlara uygun olarak yapılan üretimlerde parça ve bileşenlerde fiziksel çapraz bağlı polietilen köpüklerin yüksek dayanım ve elastik özellikleri sayesinde kullanımı yaygındır. Olası trafik kazalarında araçların elastiklik özelliği darbe salınımı ve kaza etkilenmesi açısından son derece önemlidir.

Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler beyaz eşya ve elektronik sektöründe yapışkan bant, kumaş film, ebatlandırma, laminasyon gibi alanlara yönelik üretimlerde kendine kullanım alanı bulmaktadır. Yalıtım özelliği ve çevreci yapısı sayesinde bu sektörlerde üretim yapan firmalar polietilen fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük kullanımı yaygındır.

Durfoam firmasının üretimini yaptığı fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler ve polietilen köpükler hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler  www.durfoam.com internet adresini tıklayarak Durfoam firmasının web sitesine giriş yapabilirler.

Durfoam firmasının web sitesi iletişim bölümünde yer alan gerekli bilgileri dolduran ziyaretçiler istedikleri soruları sorabilirler. Durfoam firması iletişim bölümü sorulara yönelik en kısa sürede cevaplar vermektedir.

Sizler de firmalarınız için çapraz bağlı polietilen köpük ve polietilen köpük üretimlerine yönelik hizmet almak isterseniz Durfoam firması ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Yazar

ferhanaydemir96@gmail.com
2018 yılında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Avukatım, bilişim ve hukuk alanlarında çalışmaktayım. Bu siteyi mesleki alanda öğrendiklerimi paylaşmanın yanında, okuduğum kitapları , gezdiğim yerleri, izlediğim filmleri, bilgimin ve görgümün kazanımlarını paylaşmak için açtım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir